Na dogodku bodo z vami

Program
Ina Kukovič Borovnik, Bela voda, ustanoviteljica in direktorica
Ina Kukovič Borovnik, Bela voda, ustanoviteljica in direktorica
Ustanoviteljica nesvetovalnega podjetja BELAVODA, ki tako kot voda nima samo ene oblike, temveč je mešanica izobraževanja, svetovanja in fasilitiranja. Svojo pot je začela kot pravnica, ki jo je radovednost pripeljala na Kitajsko, kjer je delala kot svetovalka za strateški trajnostni razvoj. V domovino se je vrnila zaradi neprecenljive Narave in dela v kabinetu predsednika Vlade RS za komuniciranje z javnostmi. Po nekaj let dela v politiki je svojo pot je nadaljevala v samostojnih podjetniških vodah. Po končanem MBA-ju, je svoje znanje nadgradile še kot prva certificirana reinovatorka po metodi Chief Reinvention Officer na svetu, postala certificiran gostitelj WDL (Warm Data Lab) procesov, ter tudi certificirana učiteljica joge. Tole je življenjepis govornika 1
Luka Podlogar, Generali Investments, predsednik uprave
Luka Podlogar, Generali Investments, predsednik uprave
Luka Podlogar je diplomiral na ljubljanski ekonomski fakulteti, naziv MBA pa je pridobil na IESE Business School v Barceloni. Ima več kot 10 let izkušenj v menedžmentu, po diplomi najprej kot vodja operative in pomočnik direktorja v družbi za spletne storitve Parsek. Med 2006 in 2010 je bil zaposlen pri Citigroupu v Londonu kot investicijski bankir na področju prodaj in prevzemov ter financiranja podjetij v industrijskem in avtomobilskem sektorju. Septembra 2010 se je pridružil KD Group kot pomočnik izvršnih direktorjev, kjer je bil odgovoren predvsem za področje korporativnega razvoja, julija 2020 pa je nastopil tretji 4-letni mandat predsednika uprave Generali Investments.
Mag. Luka Flere, Generali Investments, član uprave
Mag. Luka Flere, Generali Investments, član uprave
Luka Flere je končal ekonomsko fakulteto v Ljubljani, magistrski naziv pa si je pridobil na univerzi Bocconi v Milanu. Leta 2005 se je zaposlil kot pomočnik direktorja naložbenega sektorja in vodja analiz na borznoposredniški družbi KD BPD, od marca 2008 pa je zaposlen v družbi za upravljanje Generali Investments. V letu 2010 je pridobil finančni strokovni naziv CFA (Chartered Financial Analyst). Sredi leta 2012 je prevzel mesto direktorja naložbenega sektorja v Generali Investments in je nosilec prestižnega priznanja najboljši slovenski upravljavec leta 2019. Luka Flere je dne 16. 10. 2020 nastopil 4-letni mandat člana uprave družbe Generali Investments d.o.o.
Dr. Janez Potočnik,
Dr. Janez Potočnik,
Dr. Janez Potočnik (1958) je diplomiral na Fakulteti za ekonomijo na Univerzi v Ljubljani. Svojo pot je začel kot raziskovalec na Inštitutu za ekonomske raziskave (1989) in bil nominiran za direktorja Inštituta za makroekonomske analize in razvoj leta 1994. Imenovan je bil za vodjo pogajanj za pristop Slovenije k Evropski uniji (1998). Bil je minister za evropske zadeve (2002), leta 2003 pa se je pridružil Evropski komisiji kot komisar za znanost in raziskave. Leta 2010 je postal evropski komisar za okolje. Po mandatu je bil imenovan za podpredsednika okoljskega mednarodnega panela za vire Združenih narodov (UNEP Environment International Resource Panel). Je partner v podjetju SYSTEMIQ in specializirani svetovalec evropskega komisarja za okolje Virginijusa Sinkevičiusa.
Marjana Kristan Fazarinc, Delo, urednica za posebne projekte
Marjana Kristan Fazarinc, Delo, urednica za posebne projekte
Marjana Kristan Fazarinc, diplomirana novinarka, se je od študentskih dni, od novembra 1991, do začetka 2014 kalila na Slovenski tiskovni agenciji (STA). Na STA je tudi vodila različna uredništva, od notranjepolitičnega pa do centralnega, fotoservisa in dopisnikov Slovenije. Sodelovala je tudi pri pripravi posebnih knjižnih zbirk STA. Med letoma 2011 in 2014 je bila tudi nosilka modula Agencijsko fotoreporterstvo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, kjer je skupaj s sodelavcem predstavljala praktični del agencijskega fotoreporterstva. Leta 2014 se je pridružila Delovi ekipi kot urednica gospodarske redakcije, jeseni 2018 pa prevzela vodenje posebnih projektov, med katerimi je največji Delove podjetniške zvezde.
Klod Kolaro,
Klod Kolaro,
Svetuje in pomaga strankam, da ostanejo konkurenčne v digitalni dobi. Nove tehnologije družbenih omrežij, mobilnosti, podatkov, IoT in oblakov so popolnoma pretresle tradicionalne poslovne modele. Tehnologija in razumevanje njenih vplivov na posel sta njegova strast. Kot svetovalec pri razvoju in odkrivanju njihovih digitalnih transformacijskih strategij sodeluje z odločevalci in različnimi organizacijami.

“Uživam pri poučevanju predmetov Big Data in napredne analitike ter Digitalne transformacijske strategije na Fakulteti za ekonomijo, finance in administracijo v Beogradu. Prav tako počujem predmet Kako naj organizacija postane digitalni mojster na Poslovni šoli Ekonomske fakultete v Ljubljani.”