Mag. Metka Svetlin je strokovnjakinja za trženje z magisterijem iz poslovne administracije in več kot 10-letnimi izkušnjami na področju interneta, turizma in izobraževanj. Metka je vodja marketinga za regijo Adriatik pri Googlu in vodja programa Think with Google za CEE. Najbolj ponosna je na izpeljane pobude za Slovenijo, med katerimi so ji najljubše Street View, Doodle4Google, Digitalna Garaža, Google.org za Simbiozo, Grow Slovenia with Google in Google Arts & Culture.

Mag. Metka Svetlin je diplomantka Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer je prejela slavnostno listino za izjemen študijski uspeh. Pomemben del študijske poti in prvih mednarodnih izkušenj je bila enoletna študijska izmenjava Erasmus na Dunaju. Znanstveni magisterij je Metka opravila v programu IMB Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, smer marketing. Prve izkušnje iz marketinga in menedžmenta je pridobila z delom v podjetju Red Bull Slovenija, kot asistentka na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in v Bohinj Park EKO Hotelu. Leta 2011 se je Metka zaposlila v Googlu v Dublinu in najprej razvijala ključne oglaševalce Google Ads v Sloveniji ter sodelovala pri oblikovanju njihovih digitalnih strategij. Po dveh letih se je vrnila v Slovenijo in je najprej prevzela naloge menedžerja za marketing za Slovenijo in nato še za regijo Adriatik. Poudarek pri njenem delu so bile partnerske agencije, lansiranje novih produktov (Street View, Map Maker, Doodle4Google, lokalni doodli) in razvijanje Googlovega ekosistema v regiji. V največje veselje so ji prav ideje za lokalne doodle, kot je bil prvi slovenski s Tromostovjem v spomin na Plečnika, doodle v spomin na igralca Poldeta Bibiča in Kekčev doodle. Po petih letih v podjetju je prevzela vlogo menedžerja za marketing za Google Brand & Reputation za regijo CEE in razvijala predvsem program Grow with Google, kjer skozi lokalne programe, kot sta slovenska platforma Digitalna garaža in program Grow Slovenia with Google, Google ponuja brezplačna usposabljanja na področju digitalnih veščin, namenjena študentom, podjetnikom in vsem drugim, ki želijo izboljšati svoje znanje. Samo v letu 2021 se je več kot 7000 ljudi iz Slovenije izobraževalo v brezplačnih delavnicah v sodelovanju z javno agencijo Spirit Slovenija, 4PDIH, ZIT in CPOEF. Trenutno je poudarek njenega dela na programih, ki pomagajo pri okrevanju lokalnega gospodarstva.

Metka je ponosna, da je ob koncu osnovne šole pri 14 letih na pobudo svoje šole izdala knjigo z naslovom Rojstvo mavrice, v kateri so objavljena izbrana dela iz osnovnošolskega obdobja. V študentskem obdobju pa je zgodbe najraje začela pripovedovati v videoposnetkih in z montažo kratkih filmov svojih doživetij na potovanjih in v hribih. Leta 2010 je pripravila kratek film kot zahvalo za Gorsko reševalno službo Slovenije za njeno helikoptersko reševanje iz stene Velike Mojstrovke in tako spoznala svojega moža, gorskega reševalca. Metka uživa tudi v vlogi mame dveh hčerk in s svojo družino najrajši preživi prosti čas v gorah, tako poleti kot pozimi.